Навчання спеціалістів установи ДУ «Сумська обласна фітосанітарна лабораторія» у новому напрямку

1

23

4

18-25 жовтня 2023 року на базі Сумського національного аграрного університету   спеціалісти ДУ «Сумська обласна фітосанітарна лабораторія» пройшли онлайн- курси підвищення кваліфікації за програмою: «Контроль якості та безпеки зерна. Методи аналізування урожаю зерна основних сільськогосподарських культур»

Під час навчання були розглянуті такі питання:

нормативно-правова база визначення якості основних сільськогосподарських культур;

- основні методи дослідження та контролю якості урожаю сільськогосподарських культур;

- оцінювання якості зерна. Визначення зернової, смітної домішок, зараженості шкідниками, крупності зерен, типового складу зерна, вологості і натури зерна;

- визначення масової частки білку пшениці методом інфрачервоної спектроскопії;

- визначення масової частки сирої клейковини та її якості;

визначення якості олійних культур методом інфрачервоної спектроскопії.

Під час проведення практичних занять, була продемонстрована робота нового обладнання лабораторії для визначення основних біохімічних і технологічних показників зерна: лабораторний млин Циклон, дільник проб ДП-10, тістоміс ТЛ-21, пурка ПХ-3 для визначення натури зерна, прилад для визначення деформації клейковини-ВДК-7

Окрім цього, фахівці лабораторії успішно пройшли перевірку отриманих знань шляхом тестування, за результатами якої отримали Сертифікати про підвищення кваліфікації по визначенню біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.

Вже з жовтня місяця установа починає практику аналізування зерна на такі показники:

- вологість зерна;

- натура зерна;

- визначення масової частки сирої клейковини та якості клейковини.

Запрошуємо до співпраці виробників сільськогосподарських культур перевірити якість зерна на відповідність державних стандартів у нашій установі за адресою: м. Суми вул. Івана Сірка,9 (0542) 60-59-21  

 
▲ Вгору