Навчання спеціалістів установи ДУ «Сумська обласна фітосанітарна лабораторія» у новому напрямку
18-25 жовтня 2023 року на базі Сумського національного аграрного університету спеціалісти ДУ «Сумська обласна фітосанітарна лабораторія» пройшли онлайн- курси підвищення кваліфікації за програмою: «Контроль якості та безпеки зерна. Методи аналізування урожаю зерна основних сільськогосподарських культур»
Під час навчання були розглянуті такі питання:
- нормативно-правова база визначення якості основних сільськогосподарських культур;
- основні методи дослідження та контролю якості урожаю сільськогосподарських культур;
- оцінювання якості зерна. Визначення зернової, смітної домішок, зараженості шкідниками, крупності зерен, типового складу зерна, вологості і натури зерна;
- визначення масової частки білку пшениці методом інфрачервоної спектроскопії;
- визначення масової частки сирої клейковини та її якості;
- визначення якості олійних культур методом інфрачервоної спектроскопії.
Під час проведення практичних занять, була продемонстрована робота нового обладнання лабораторії для визначення основних біохімічних і технологічних показників зерна: лабораторний млин Циклон, дільник проб ДП-10, тістоміс ТЛ-21, пурка ПХ-3 для визначення натури зерна, прилад для визначення деформації клейковини-ВДК-7
Окрім цього, фахівці лабораторії успішно пройшли перевірку отриманих знань шляхом тестування, за результатами якої отримали Сертифікати про підвищення кваліфікації по визначенню біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.
Вже з жовтня місяця установа починає практику аналізування зерна на такі показники:
- вологість зерна;
- натура зерна;
- визначення масової частки сирої клейковини та якості клейковини.
Запрошуємо до співпраці виробників сільськогосподарських культур перевірити якість зерна на відповідність державних стандартів у нашій установі за адресою: м. Суми вул. Івана Сірка,9 (0542) 60-59-21
< Попередня | Наступна > |
---|