Показники якості зерна
Якість зерна і його контроль – це визначення відповідності показників існуючим нормативним документам. Одним із важливішим і цінним показником якості хлібопекарського борошна , отриманого із зерна пшениці є клейковина.
Клейковина –це комплекс нерозчинних у воді білків, а також невеликої кількості крохмалю, клітковини, жирів та мінеральних речовин. Від кількості саме цих нерозчинних білків ( глютену і гліадину) залежить сила борошна.
Якість клейковини – сукупність фізичних властивостей клейковини- тягучість, пружність, еластичність. Хлібопекарські властивості борошна теж залежать від рівня деформації клейковини.
Якщо властивості клейковини низькі, хліб із такого борошна малооб’ємний, нееластичний, вологий на дотик або липкий, смак виробів може бути гірким.
Сумська фітосанітарна лабораторія надає послуги по визначенню показників якості сільськогосподарських культур.
Запрошуємо представників сільськогосподарських господарств перевіряти якість зерна у Державній установі « Сумська обласна фітосанітарна лабораторія»
Наші контакти : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (0542)605921
< Попередня | Наступна > |
---|