Для чого визначається натура зерна

1

Контроль якості зерна –це визначення відповідності показників якості існуючим нормативним документам.

На основі лабораторного аналізу середнього зразку зерна з точкових проб, встановлюється якість кожної партії зерна.

Одним із важливих класоутворювальним показником якості зерна є натура, яку застосовують при розрахунку потрібної місткості силосів та зерносховищ.

Натура - маса одного літра зерна , виражена в грамах. Цей показник пов’язаний з завершенням процесів синтезу поживних речовин та дозріванням . У виповненому зерні міститься більше ендосперму , а значить і більше цукрів, крохмалю , білків. Чим більше виповненість, менше домішок та нижче вологость , тим вище показник натури.

Наша установа акредитована згідно вимогам стандарту ДСТУ EN ISO/IES 17025:2019 на проведення аналізування якості зерна за такими показниками: кількість та якість сирої клейковини, натура, вологість зернових та олійних культур.

Для отримання докладніших фахових консультацій щодо проведення лабораторних випробувань біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур, звертайтесь за контактами : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , gulakova@fitolab.gov.ua , 60-59-21, 0663545406 та долучайтесь до наших соцмереж: https://www.facebook.com/sumyfitolab/

З переліком платних послуг, які надаються ДУ« Сумська обласна фітосанітарна лабораторія», можна ознайомитись на сайті установи за посиланням: http://fitolab.gov.ua/index.php/inform/order

23

 
▲ Вгору