Що ми знаємо про віруси гороху? Горох – одна з основних зернобобових культур, яка належить до родини бобових Pisum L. В Україні горох вирощують у різних ґрунтово-кліматичних зонах, так як він здатний формувати високі врожаї зерна з високими показниками якості за короткий період вегетації. Горох має першочергове значення, як джерело високоякісного білка, у харчуванні людей та у тваринництві. Наразі для аграріїв відкриваються нові можливості, а саме попит на український горох та його можливий експорт до КНР. Щоб бути конкурентоспроможним на ринку, український горох повинен відповідати стандартам та вимогам Китаю щодо безпеки харчових продуктів і кормів. Моніторинг посівів гороху в період вегетації є актуальним методом дослідження для визначення загрози пошкодження шкідниками, ураження хворобами та засміченості бур’янами.
|
|
|