Увага! Починаємо обстеження складських приміщень та прилеглих до них територій на виявлення капрового жука 

Капровий жук небезпечний шкідник запасів. Завдає шкоду зерну пшениці, ячменю, вівсу, житу, рису, кукурудзі, зерно продуктам, насінню олійних культур, бобовим та продуктам їх переробки, комбікормам, відомі випадки знищення ним до 70% зерна що зберігається. Личинки капрового жука перетворюють продукти в порошкоподібну масу, яка складається із їх залишків та екскрементів, непридатну для використання в їжу та на корм худобі внаслідок отруйності. Також різко знижується схожість насіння зернових культур, тому що личинки капрового жука вигризають зародок.

Своєчасне виявлення, локалізації і ліквідації первинни вогнищ карантинних і раніше відсутніх потенційно небезпечних шкідників запасів – є однією з важливих задач працівників фіто санітарної служби.

З метою одержання достовірних даних при обстеженні складів необхідно використовувати різні методи обстеження, які б доповнювали один одного. Для обстеження застосовується такі методи:

Візуальне обстеження, за допомогою феромонних пасток або харчових принад.

Детальніше...

 
▲ Вгору