Увага! Починаємо обстеження складських приміщень та прилеглих до них територій на виявлення капрового жука Капровий жук – небезпечний шкідник запасів. Завдає шкоду зерну пшениці, ячменю, вівсу, житу, рису, кукурудзі, зерно продуктам, насінню олійних культур, бобовим та продуктам їх переробки, комбікормам, відомі випадки знищення ним до 70% зерна що зберігається. Личинки капрового жука перетворюють продукти в порошкоподібну масу, яка складається із їх залишків та екскрементів, непридатну для використання в їжу та на корм худобі внаслідок отруйності. Також різко знижується схожість насіння зернових культур, тому що личинки капрового жука вигризають зародок. Своєчасне виявлення, локалізації і ліквідації первинни вогнищ карантинних і раніше відсутніх потенційно небезпечних шкідників запасів – є однією з важливих задач працівників фіто санітарної служби. З метою одержання достовірних даних при обстеженні складів необхідно використовувати різні методи обстеження, які б доповнювали один одного. Для обстеження застосовується такі методи: Візуальне обстеження, за допомогою феромонних пасток або харчових принад.
|